I flæskestegsklubben varmer vi som regel Herregårdsrødkål fra Beauvais, da dette faktisk er en rigtig god rødkål. Men hvis man gerne vil gøre det selv - og det kan man nogen gange blive nødt til, da Herregårdsrødkål ikke kan købes hele året - så bringer vi her en opskrift.
Ingredienser
Tilberedning
Kålen snittes fint og kommes i en gryde med andefedt. Sukker og allehånde drysses over kålen, og det svitser i fedtet i ca. 10 minutter. Så tilsættes ribssaften, eddike og vand, der knap dækker kålen. Kålen koges ved svag varme i mindst 2 timer. Hvis kålen koger tør, tilsættes mere saft og vand. Rødkålen bliver bedre og bedre imens den koger. Når kålen er mør smages til med lidt salt, og evt. af de andre ingredienser.
Holdbarhed
Kogt rødkål holder meget længe da den nærmest konserverer sig selv med eddiken og fedtstoffet. Rødkålen smager bedst når den har trukket nogle dage.